flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На Біляївщині за побиття жінки – чоловік опинився за ґратами

04 серпня 2020, 14:31

Навмисно наніс один удар кулаком в область обличчя від якого жінка не утримала рівновагу та впала на тверду поверхню ґрунту.

Подія сталася ще у липні 2018 р. в с. Усатово на Біляївщині, про що повідомляють у прес-службі Біляївського районного суду.

Днями райсуд визнав громадянина Г. (раніше судимого) винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження, тобто умисне ушкодження, яке не є небезпечним для життя і не потягло за собою наслідків, передбачених у ст. 121 цього кодексу, але таке, що спричинило тривалий розлад здоров’я) і призначив йому покарання у виді 1 року позбавлення волі.

Відповідно до ч. 4 ст. 70 КК України до призначеного покарання засудженому суд частково приєднав невідбуте покарання за вироком Малиновського районного суду м. Одеси від 09.10.2019 року і остаточно призначив йому покарання у виді 3 років 1 місяця позбавлення волі, стягнувши з засудженого Г. на користь потерпілої матеріальну шкоду у розмірі 10341 грн.

Запобіжний захід засудженому до набрання вироком законної сили суд залишив без змін – тримання під вартою.

Довідково: 13.07.2018 року, о 11 годині 30 хв. громадянин Г., перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, та знаходячись в селищі Усатове, на вул. Залізничників, на території господарського призначення, в напівзруйнованому сараї, яким користувалася потерпіла Б., разом із невстановленою особою на ім’я Василь обрали місце для вживання спиртних напоїв.

Почувши як на них свариться громадянка Б., з вимогою покинути приміщення сараю, громадянин Г., вийшов з приміщення сараю, підійшов до потерпілої та навмисно наніс їй один удар кулаком в область обличчя від якого вона не утримала рівновагу та впала на тверду поверхню ґрунту, у цей час невстановлена особа втік з приміщення сараю у невідомому напрямку. Далі, громадянин Г., маючи намір продовжити наносити тілесні ушкодження потерпілій, підняв з землі дерев’яний стовпчик, та наніс їй один удар по голові, один удар по правій нозі та один удар по правій руці, чим спричинив громадянці Б., пошкодження у вигляді: відкритого осколкового перелому обох кісточок правої гомілки зі зміщенням уламків і підвивихом стопи назовні закритого перелому шиловидного відростка правої ліктьової кістки; забійної рани тім’яної ділянки голови справа.

Обвинувачений за місцем проживання характеризується позитивно, у вчиненому злочині розкаявся та активно сприяв розкриттю злочину, що врахувалося судом як пом’якшуюча обставина, про те він має дві непогашені судимості, вчинив злочин в стані алкогольного сп’яніння, що враховалося судом як обтяжуюча обставина, а тому суд вважав, що його виправлення можливе лише в умовах ізоляції від суспільства.