flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Водія, який в Дачному збив пішохода і залишив помирати на узбіччі, відправили за грати

21 серпня 2019, 17:00

20 серпня Біляївський суд визнав винним громадянина І., який в селі Дачному на автомобілі збив пішохода і залишив його помирати на узбіччі. За свій вчинок чоловік отримав 5 років ув’язнення.

Трагічна ситуація, про яку йдеться, сталася 24 жовтня 2018 року. За повідомленням прес-служби Біляївського суду, вранці водій рухався в селі Дачне з боку автодороги М-05 сполученням "Одеса - Київ". Їхав з перевищеною швидкістю, допустимою в населеному пункті. Безпідставно змінив напрямок руху, виїхав на праве узбіччя, не переконався в безпеці маневру та наїхав на пішохода К., який йшов попереду в попутному напрямку.

Водій зрозумів, що наїхав на людину, що вона може бути травмована і потребувати екстреної допомоги, але авто не зупинив і зник з місця ДТП. Пішохід помер. Причиною смерті став травматичний шок, як наслідок переломів ребер і розриву легень.

Водій вчинив декілька злочинів: порушив правила безпеки дорожнього руху, травмувавши людину, що спричинило її смерть. І завідомо без допомоги залишив людину у безпорадному стані.

Підсудному визначили остаточне покарання за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України та частиною 1 статті 135 Кримінального кодексу України, у вигляді позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 3 роки.

bilyayivka.city