flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Біляївським районним судом Одеської області взято під варту чоловіка підозрюваного у неправдивому повідомленні про замінування магазину «Наті» в с. Нерубайське Біляївського району

18 липня 2019, 17:15

 

17 липня 2019 року слідчим суддею Біляївського районного суду Одеської області було обрано запобіжний захід підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) - у виді тримання під вартою на строк 60 днів,з визначенням розміру застави, як запобіжного заходу, достатнього для забезпечення виконання підозрюваним обов'язків, передбачених КПК України у розмірі 76840 грн.

          Довідково:  досудовим розслідуванням встановлено, що 15 липня 2019 року біля 13.25 годин  у підозрюваного В. раптово виник злочинний умисел направлений на завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками в магазині «Наті», який розташований в с. Нерубайське Біляївського району Одеської області.

Реалізуючи свій злочинний умисел, направлений на завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху,  громадянин В. 15.07.2019 року о 13 годині 38 хвилин, використовуючи належачий йому мобільний телефон «SAMSUNG», знаходячись за місцем тимчасового мешкання в с. Нерубайське здійснив дзвінок на телефон спецлінії «102» чергової частини ГУНП в Одеській області, в ході якого, достовірно знаючи, що інформація, яку він збирається повідомити є неправдивою та розуміючи, що таке повідомлення створить обстановку загального страху і невпевненості населення, порушить громадську безпеку, повідомив оператору «102» чергової частини ГУНП в Одеській області про те що: – «В магазині Наті вул. Зелена 3-А заклав бомбу, є 3 години до спрацювання».

В ході виїзду слідчо-оперативної групи в магазин «Наті», вищевказане повідомлення громадянина В. про підготовку вибуху не підтвердилося. Перевіркою зазначеного повідомлення встановлено, що вибухових пристроїв та вибухонебезпечних речовин в магазині не виявлено, а повідомлення про підготовку вибуху є завідомо неправдиве.

15.07.2019 о 17 годині 30 хвилин, за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України, в порядку ст. 208 КПК України, громадянина В. затримано.  

  При застосуванні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано, що підозрюваний є мешканцем іншої області, раніше неодноразово судимий, крім того, відповідно до вироку Монастирищенського районного суду Черкаської області від 16.05.2018 року  останньому призначено покарання за ч. 2 ст. 185 КК України у вигляді 5 років позбавлення волі, на підставі ст.ст. 75,76 КК України з іспитовим строком на 3 роки.

 

 

Я и Закон