flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За ДТП - 4 роки  позбавлення волі  з позбавленням  права керуванням авто  

05 вересня 2018, 09:29

 

       29 серпня 2018 року суддею Біляївського районного суду Одеської області розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина Л.,  за вчинення  злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) та призначено покарання у вигляді 4 (чотирьох) років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік. Суд звільнив громадянина Л. від відбування призначеного покарання з випробуванням строком на один рік.

          При призначенні покарання суд врахував щире каяття обвинуваченого Л. та те що, він  допомагає  та піклується про  родину загиблого. Суд також врахував думку потерпілої (чоловік якої загинув), про те що претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не мала та просила призначити міру покарання не пов’язану з позбавленням волі, так як  громадянин Л.  допомагає її родині.

     Нагадаємо, 22.12.2017 року, громадянин Л, близько 22 годин 00 хвилин, у м. Біляївка Одеської області, керуючи автомобілем марки  «Volkswagen Caddy», в якому сидів на передньому правому сидінні пасажир І.,  не обрав швидкість руху у відповідності з дорожніми умовами й власними навичками керування, з’їхав за правий край дороги, допустив удар правим переднім колесом об гострокутний край бетонної плити водопровідного люка, потім автомобіль правою частиною передньої сторони ударився за правим узбіччям в купу висипаного ґрунту, при переїзді якої, як по трампліну автомобіль дещо злетів вгору і падаючи передньою частиною ударився об землю, а потім, будучи відкинутим вліво, перекинувся на проїзну частину дороги та дахом вдарився об асфальтобетонне покриття дороги. В результаті зіткнення та перекидання автомобілю, пасажир І. отримав тілесні ушкодження та в реанімаційному відділенні Біляївської ЦРЛ м. Біляївка  від отриманих ушкоджень помер.

 

Прес-служба Біляївського районного суду

Одеської області