flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

 У Біляївському районному суді Одеської області  проведено День відкритих дверей

20 жовтня 2018, 09:15

 

   10 жовтня 2018 року, за встановленою традицією,  у Біляївському районному суді Одеської області було проведено День відкритих дверей для громадян та учнів старших класів шкіл з метою популяризації, підвищення прозорості та сприяння поглиблення обізнаності з діяльністю суду.

  На ознайомлюючу  зустріч з роботою суду до Біляївського районного суду Одеської області прибули учні двох 11-х класів Біляївської загальноосвітньої школи № 1 І-ІІІ ступенів Біляївського району Одеської області з класними керівниками та учні 9-го класу Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Біляївського району Одеської області з класним керівником. А також були пересічні громадяни, яких також  цікавила робота суду.

  З вітальною промовою  гостей зустрічала в.о. керівника апарату Біляївського районного суду Одеської області Доня Світлана Степанівна, яка розповіла гостям суду про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок звернення до виконання судових рішень.

           Головний спеціаліст (з інформаційних технологій) Біляївського районного суду Одеської області Базарний Віталій присутнім розповів про роботу системи відеоконференцзв`язку між Біляївським  районним судом Одеської області та учасниками процесу по справі, що це є надзвичайно актуальним, оскільки її широке використання дозволяє вирішити проблеми доставки підозрюваних, обвинувачених та проведення судових засідань у режимі віддаленої участі свідків, а також звернув увагу на те, що робота системи сприяє значному заощадженню бюджетних коштів, суттєво прискорює строки розгляду кримінальних, цивільних та адміністративних справ. Базарний В.М. розповів про фіксування судового процесу технічними засобами та про роботу з спеціалізованою комп’ютерною програмою «Д-3». 

Галич Ольга Пилипівна - суддя-спікер Біляївського районного суду Одеської області ознайомила школярів з особливостями відповідальності неповнолітніх, яка передбачена Кримінальним кодексом України та Кодексом України про адміністративні правопорушення. Між школярами та  суддею-спікером суду відбувся тривалий діалог, та під час якого школярам були цікаві питання відносно особливостей професійної діяльності суддів.

 

В.о. керівника апарату Біляївського районного суду Одеської області Доня С.С. провела школярам екскурсію по суду, де було проведено огляд залів судових засідань, загальної канцелярії суду, канцелярії по кримінальним та цивільним справам та стендів з довідковою інформацією для присутніх. Також було проведено ознайомлення з архівом суду та показано школярам порядок зберігання справ. 

 

Після проведення заходу у всіх учасників залишилися позитивні емоції та приємні враження.

 

Прес-служба Біляївського районного суду

Одеської області