flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Тримання в дисциплінарному батальйоні, як один з правових засобів виправлення військовослужбовця: вирок суду

24 грудня 2019, 11:35

       23 грудня 2019 року Біляївський районний суд Одеської області визнав громадянина Б. (патрульного групи інспекторів прикордонної служби) винним у скоєнні злочину і призначив йому покарання за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, зберігання наркотичного засобу та психотропної речовини без мети збуту) у виді 1 року позбавлення волі, відповідно до статті 62 Кримінального кодексу України суд замінив йому 1 рік позбавлення волі на 1 рік триманням у дисциплінарному батальйоні.

       Запобіжний захід у виді тримання громадянина Б. під вартою на гауптвахті Південного територіального управління Військової служби правопорядку суд змінив на особисте зобов’язання з покладенням на нього обов’язків: не відлучатися із населеного пункту: с. Яськи Біляївського району Одеської області, в якому він проходить службу в Збройних Силах України без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання або місця проходження служби.

       Міру запобіжного заходу у виді особистого зобов’язання військовослужбовцю, після набрання вироком законної сили, суд вирішив скасувати.

       Засудженого звільнено з під варти в залі суду.

       Довідково: 15 грудня 2018 року,  патрульний групи інспекторів прикордонної служби громадянин Б., перебуваючи в адміністративній будівлі відділу прикордонної служби «Біляївка» Білгород-Дністровського прикордонного загону, за допомогою свого мобільному телефону, здійснив незаконне придбання у невстановленої особи, яка використовувала у мобільному додатку «Telegram» певне ім’я, наркотичного засобу та психотропної речовини, а саме: метадон, масою 0,5737 гр.; порошкоподібну речовину білого кольору, яка містить в своєму складі психотропну речовину, обіг якої обмежено - метамфетамін, масою 0,5481 гр., шляхом перерахування за допомогою мобільного додатку «Приват24» із власного карткового рахунку на картковий рахунок на ім’я іншої особи на загальну суму 1600  гривень та вказав адресу, на яку необхідно здійснити відправлення замовленого наркотичного засобу та психотропної речовини через відділення «Нова пошта».

      Отримавши вказаний наркотичний засіб та психотропну речовину, прикордонник Б. незаконно зберігав їх в особистих речах для власного вживання без мети збуту, перебуваючи на території вищевказаного відділу прикордонної служби.

      За повідомленням прес-служби суду