flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Поїздка неповнолітнього «водія» на мопеді призвела до 850 гривень штрафу, які повинен буде сплатити його батько

24 грудня 2019, 09:09

     Суддя Біляївського районного суду Одеської області, розглянувши матеріали, які надійшли від Усатівського ВП Біляївського ВП ГУНП України в Одеській області, визнав винним громадянина Л. у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (вчинення неповнолітніми віком від чотирнадцяти до шістнадцяти років правопорушення, відповідальність за яке передбачено Кодексом України про адміністративні правопорушення) і піддав його адміністративному стягненню у виді штрафу на користь держави у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 гривень.

     Довідково: 13.11.2019 року о 06 год 50 хв. громадянин Л., перебуваючи біля будинку  по вул. Чкалова в с. Велика Балка Біляївського району Одеської області, допустив вчинення своїм неповнолітнім сином (2005 року народження) порушення ПДР, за які передбачено відповідальність за ст.ст. 121, 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення, чим не виконав обов’язки щодо виховання сина, про що працівниками Усатівського ВП Біляївського ВП ГУНП в Одеській області було складено протокол про адміністративне правопорушення.

     В судовому засіданні громадянин Л. свою провину визнав та пояснив, що він виїхав з дому на автомобілі на СТО і сказав своєму сину їхати за ним на мопеді, щоб той забрав його. Мопед не був зареєстрований у встановленому законом порядку, а син не мав посвідчення водія відповідної категорії. Син на мопеді був зупинений працівниками поліції. У вчиненому розкаявся.

     За повідомленням прес-служби суду