flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок у справі про наїзд зі смертельними наслідками

20 грудня 2019, 10:12

      Днями, Біляївський районний суд Одеської області визнав винним громадянина Д. (раніше не судимого) у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 1 рік, звільнивши його від відбування основного покарання з випробувальним строком на 3 роки та поклавши обов’язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти повноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

      Довідково: як встановлено судом, 22.12.2017 о 11 годин 35 хвилин, водій Д., керуючи технічно справним сідельним тягачем «Renault Premium», здійснюючи виїзд на автодорогу «Об’їзд м. Одеса», біля будинку по вул. Вернидуба в с.Усатове Біляївського району Одеської області, починаючи маневр лівого повороту, із статичного стану, виїжджаючи на проїжджу частину зазначеної автодороги, був не уважним, не стежив за дорожньої обстановкою, відповідно не реагував на її зміну, перед початком руху не переконався, що це буде небезпечним і не створить небезпеки іншим учасникам руху, перед виїздом на проїжджу частину не дав дорогу пішоходу С., яка рухалась по краю проїжджої частини автодороги «Об’їзд м. Одеса», перед сідельним тягачем, справа наліво за ходом руху сідельного тягача, внаслідок чого допустив наїзд на неї.

      В результаті дорожньо-транспортної пригоди пішохід С. отримала тілесні ушкодження, які перебувають у прямому причинному зв’язку з настанням її смерті.

      За повідомленням прес-служби суду