flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом ухвалено вирок у справі про дезертирство

12 грудня 2019, 14:16

      12 грудня 2019 Біляївський районний суд Одеської області визнав громадянина М. (не судимого в силу ст. 89 КК України) винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 408 Кримінального кодексу України (дезертирство, тобто самовільне залишення військової частини з метою ухилення від військової служби, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану) і призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі, звільнивши його від відбування покарання з випробуванням на 1 рік та поклавши обов’язки: періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання та не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

      Довідково: громадянин М., будучи військовослужбовцем військової служби за контрактом та проходячи її на посаді навідника 2 зенітно – артилерійського відділення зенітно-артилерійського взводу військової частини А3821, з метою назавжди ухилитися від військової служби, о 08 год. 00 хв. 28.07.2018 року в умовах особливого періоду, без поважних причин не з’явився на службу до військової частини А3821, яка дислокується у  с. Дачне Біляївського району Одеської області та ухилявся від проходження військової служби до 15 годин 00 хв. 12.07.2019 року, проводячи час на власний розсуд, не пов’язуючи його з виконанням обов’язків військової служби.

     Громадянин М. в судовому засіданні свою вину визнав повністю, при цьому пояснив, що він не з’явився на службу оскільки його повідомили, що він буде звільнений з військової частини і він не маючи відповідного наказу не з’являвся на службу.

 

     За повідомленням прес-служби суду