flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрювану у вбивстві матері суд помістив до психіатричного закладу із суворим наглядом

05 грудня 2019, 11:05

Фото з відкритих джерел

     04 грудня 2019 року Біляївський районний суд Одеської області в складі колегії суддів, розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру у кримінальному провадженні відносно громадянки В. за ознаками суспільно-небезпечного діяння, яке підпадає під ознаки діяння, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині), застосував до неї примусові заходи медичного характеру у вигляді поміщення до закладу з надання психіатричної допомоги із суворим наглядом.

    Запобіжний захід відносно громадянки В. у вигляді тримання під вартою суд змінив на запобіжний захід у вигляді поміщення до психіатричного закладу із суворим наглядом.

    Процесуальні витрати на залучення експертів суд відніс за рахунок держави.

    Довідково: 11.09.2019 року близько о 16:30 год., більш точний час досудовим розслідуванням не встановлено, громадянка В., перебуваючи за місцем свого мешкання  у м. Біляївка, під час раптово виниклої сварки з матір’ю, на подвір’ї домоволодіння, металевою кувалдою, яку взяла у господарському приміщенні, нанесла три удари по голові у праву скроневу та тім’яну області матері, внаслідок чого остання отримала тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми, забиття головного мозку тяжкого ступеню, внутрішньочерепного крововиливу та була доставлена каретою швидкої допомоги до КЗ «Біляївська» ЦРЛ для надання кваліфікованої медичної допомоги, де від отриманих тілесних ушкоджень матір громадянки В. 11.09.2019 року о 18 год 45 хв померла.

    За повідомленням прес-служби суду