flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Військовослужбовець, за появу на теріторії військової частини в стані алкогольного сп'яніння, сплатить штраф

25 липня 2019, 12:06

     24 липня 2019 року суддя Біляївського районного суду Одеської області, розглянувши матеріали, які надійшли від військової частини  про притягнення громадянина Д., працюючого на посаді помічника начальника речової служби тилу військової частини, до адміністративної відповідальності за частиною 3 статті 172-20 Кодексу України про адміністративні правопорушення визнав його винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 172-20 Кодексу України про адміністративні правопорушення та піддав адміністративному стягненню у виді штрафу на користь держави у розмірі сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1190  грн.

    Довідково: 13.07.2019 року громадянин Д., знаходячись на навчальному полігоні військової частини в одному із сіл Біляївського району Одеської області, об 11.00 год. перебував на службі в нетверезому стані.

    В судовому засіданні військовослужбовець вину у вчиненні вказаного адміністративного правопорушення визнав частково, вказавши, що алкогольні напої він розпивав напередодні.

    Відповідальність за ч.3 ст. 172-20 КУпАП настає за дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі самі порушення, або в умовах особливого періоду.

    Вина правопорушника у вчиненні вказаного правопорушення повністю доказана матеріалами адміністративної справи, а саме: протоколом про військове адміністративне правопорушення; рапортом заступника командира в/ч, з якого вбачається, що військовослужбовця Д. було виявлено з ознаками алкогольного сп’яніння; поясненням самого правопорушника; протоколом  медичного огляду для встановлення факту вживання психоактивної речовини та стану сп’яніння від 13.07.2019 року, згідно якого вміст алкоголю складає 1,59 ‰; висновком службового розслідування по факту перебування на службі в стані алкогольного сп’яніння.

    Оскільки в протоколі про адміністративне правопорушення не вказано жодної з кваліфікуючих ознак ч.3 ст. 172-20 КУпАП, суд кваліфікував дії військовослжбовця за частиною 1 статті 172-20 КУпАП – поява на території військової частини в нетверезому стані.

 

     За повідомленням прес-служби суду