flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо категорії малозначних справ та можливості представлення в них інтересів не адвокатом

16 липня 2019, 17:07

🔥Постанова КЦС ВС від 11.07.2019 № 583/783/18 (61-10656св19):
http://reyestr.court.gov.ua/Review/82968166

Ключові тезиси:
✔️ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом про визнання недійсним договір оренди землі та скасування рішення і запису про державну реєстрацію прав та їх обтяжень у Державному реєстрі.
✔️Апеляційний суд закрив апеляційне провадження за апеляційною скаргою представника ОСОБА_1 на рішення районного суду у цій справі з посиланням на те, що суд першої інстанції дану справу до категорії малозначних не відносив, а тому при зверненні до апеляційного суду представник позивача не мав права підписувати апеляційну скаргу, оскільки він не є адвокатом.
✔️КЦС залишив без змін апеляцію, вказавши наступне:
✔️✔️У цій справі позивачем заявлені вимоги немайнового характеру, у зв`язку з чим в ній неможливо визначити ціну позову, а тому справа не відноситься до категорії малозначних відповідно до пункту 1 частини шостої статті 19 ЦПК України.
✔️✔️Також в матеріалах справи відсутні дані про те, що суди попередніх інстанцій віднесли справу до категорії малозначних як справу незначної складності на підставі пункту 2 частини шостої статті 19 ЦПК України.
✔️Наведене спростовує доводи касаційної скарги про малозначність цієї справи та можливість у зв`язку з цим подання апеляційної скарги на рішення суду першої інстанції не адвокатом
.

 

ДЖЕРЕЛО