flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відповідь ВККСУ щодо відрядження суддів до Біляївського районного суду Одеської області

21 березня 2019, 09:19

Як зазначалося раніше (стаття від 01.03.2019 р. на сайті суду) 01 березня 2019 року відбулось засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, на якому розглядали питання про внесення подання про відрядження суддів до Біляївського районного суду Одеської області для здійснення правосуддя.

На адресу суду надійшов лист з Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, у якому було повідомлено, що під час засідання Комісії жоден суддя, відповідно до статті 55 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», згоди на тимчасове його переведення до Біляївського районного суду Одеської області Комісії не надав.

При цьому ВККСУ у листі зазначає, що для зайняття вакантних посад суддів місцевих судів Комісією здійснюється добір кандидатів на такі посади.

Наразі триває завершальна стадія добору - встановлюються результати кваліфікаційного іспиту, складеного кандидатами на посаду судді з числа осіб, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки, та кандидатів на посаду судді, які відповідають встановленим законам.

Отже, на даний час в Біляївському районному суді Одеської області відправляють правосуддя 5 суддів та 1 суддя відсторонений від здійснення правосуддя. Так залишаються вакантними 5 посад суддів.

Прес-служба Біляївського районного суду Одеської області звертає увагу громадян на вищевикладену інформацію та має надію на порозуміння щодо тривалості розгляду справ у суді.

Тому продовжуємо чекати на зайняття вакантних 5 посад судді кандидатами на посаду судді, які успішно складуть кваліфікаційний іспит.

 

Прес-служба Біляївського районного суду

Одеської області