flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченому  у вбивстві суд продовжив строк тримання під вартою

17 січня 2019, 17:35

 

 

У провадженні Біляївського районного суду Одеської області перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням громадянина Л., 1957 року народження,  у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство).

В ході досудового розслідування відносно обвинуваченого Л. ухвалою слідчого судді Біляївського районного суду Одеської області було обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, який неодноразово продовжувався. Строк тримання під вартою обвинуваченого, встановлений ухвалою Біляївського районного суду Одеської області від 26.11.2018 року закінчувався  о 24.00 год. 25.01.2019 року, у зв’язку з чим прокурор заявив клопотання про продовження міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Обвинувачений та його захисник заявили клопотання про зміну міри запобіжного заходу на домашній арешт. Суд врахувавши те, що громадянин Л. обвинувачується у вчиненні особливо тяжкого злочину, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років, офіційно не працює, не одружений, за місцем останнього мешкання не зареєстрований, раніше притягувався до кримінальної відповідальності. Вказані обставини свідчать про відсутність міцних соціальних зв’язків та схильність обвинуваченого до скоєння кримінальних правопорушень

          У зв’язку з чим, колегія суддів Біляївського районного суду Одеської області постановила ухвалу про продовження строку застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 днів в Одеському слідчому ізоляторі №21, тобто до 17 березня 2019 року, включно, а обвинуваченому  та його захиснику у клопотанні про зміну міри запобіжного заходу відмовлено.

 

Прес-служба Біляївського районного суду

Одеської області