flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сьогодні КС оприлюднить ще одне рішення по зарплаті працівникам

29 жовтня 2013, 15:23

22 жовтня о 10:00 Конституційний Суд України офіційно оприлюднить прийняте 15 жовтня Рішення у справі за конституційним зверненням Юрія Дзьоби щодо офіційного тлумачення положень ч.2 ст.233 КЗпП.

Ю.Дзьоба просив дати тлумачення вказаної норми в аспекті того, чи поширюється необмежений строк звернення працівника до суду з позовом про стягнення належної йому заробітної плати на вимоги про стягнення компенсації втрати частини заробітної плати у зв’язку з порушенням строків її виплати та індексації заробітної плати, нарахування яких не здійснено роботодавцем, та щодо яких існує спір між працівником та роботодавцем.

Підставою для офіційного тлумачення вказаних положень суб’єкт права на конституційне звернення вважав наявність неоднозначного застосування судами України частини другої статті 233 КЗпП України стосовно поширення строків позовної давності на вимоги працівника про стягнення індексації заробітної плати та компенсації втрати частини заробітної плати у зв’язку з порушенням строків її виплати.

Нагадаємо, 17 жовтня КС оприлюднив рішення, згідно якого на претензії з виплати зарплати за простій, що стався не з вини працівника, позовна давність не поширюється.