flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРЮ та ВККСУ почали роботу з удосконалення процедури спеціальної перевірки кандидатів на посади суддів та визначення критеріїв для встановлення стажу роботи в галузі права

17 жовтня 2013, 15:57

11 жовтня у Вищій раді юстиції відбулося перше організаційне засідання постійно діючої Робочої групи, створеної за ініціативи керівників Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з метою спільного вирішення проблемних питань правозастосування під час здійснення процедури добору та призначення кандидатів на посади суддів уперше, апеляційного оскарження у Вищій раді юстиції рішень ВККСУ щодо встановлення результатів кваліфікаційного іспиту кандидатів на посаду судді та інших питань. Від секретаріату ВРЮ до складу Робочої групи увійшли керівник секретаріату Ольга Булка, заступник керівника секретаріату – начальник управління забезпечення підготовки матеріалів з питань призначення суддів Геннадій Стаднік. Від секретаріату ВККСУ: директор департаменту з питань призначень, обрання та звільнення суддів Роман Палій і начальник управління з питань організації підготовки суддів Роман Савчук.

Серед найперших завдань Робочої групи – визначення критеріїв для встановлення стажу роботи в галузі права. «Діючий у державі класифікатор професій не дає відповіді на усі питання, що виникають», - відзначив Р. Палій. На думку керівника секретаріату ВРЮ Ольги Булки, відповідно до практики діяльності Вищої ради юстиції та ухвалених раніше рішень щодо регулювання цього питання, одним із головних критеріїв для визначення юридичного стажу має бути діяльність пов’язана із застосуванням права. Результатом діяльності Робочої групи стане створення нормативних документів для правозастосування у обох органах.