flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Олександр Лавринович: «Посилення гарантій незалежності правосуддя та підвищення рівня довіри до інституту судової влади – пріоритетні завдання нашої держави»

17 жовтня 2013, 15:55

Про це Голова Вищої ради юстиції Олександр Лавринович сказав під час урочистостей з нагоди професійного свята  – Дня юриста та офіційного відкриття першого власного офісу Вищої ради юстиції по вул. Студентській, 12-а, у м. Києві.

Участь у заході взяли члени Вищої ради юстиції різних каденцій, керівники Верховного Суду України, Вищого адміністративного суду України, Вищого господарського суду України, Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Державної судової адміністрації, органів суддівського самоврядування, Національної школи суддів, інші особи.

На початку урочистого зібрання Олександр Лавринович зачитав привітання Глави Держави на адресу Вищої ради юстиції з нагоди професійного свята - Дня юриста.

Вітаючи учасників зібрання, Олександр Лавринович відзначив, що сьогодні Вища рада юстиції має подвійне свято. «Перше урочисте засідання Вищої ради юстиції відбувається у новому приміщенні, і ознакою великого значення Вищої ради юстиції є те, що в такий непростий час ми змогли отримати підтримку керівництва держави», – сказав  він.

Голова Вищої ради юстиції зауважив, що День юриста об’єднує усіх, хто належить до багатогранної юридичної спільноти України. Він також відзначив, що сьогодні юристи відчувають особливу увагу  і з боку держави, і з боку громадськості, адже саме від правників багато в чому залежить і доля громадян, і напрямок розвитку країни.

«Посилення гарантій незалежності правосуддя та підвищення рівня довіри  до інституту судової влади – пріоритетні завдання нашої держави, вирішення яких стали одними із перших ініціатив Президента України у 2010 році», – підкреслив Олександр Лавринович. Наступним етапом судової реформи є запропоновані Президентом України зміни до Основного Закону держави, спрямовані на конституційне оформлення гарантій посилення незалежності та зміцнення ролі суддів. «Усі ці кроки є свідченням того, що Україна стоїть на шляху, який має забезпечити основи демократії та дотримання прав людини і можливість їх відстоювання, якщо у цьому виникає потреба», – сказав Олександр Лавринович.