flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває співробітництво Верховного Суду України з проектами ОБСЄ

17 жовтня 2013, 12:31

 

Наприкінці вересня 2013 року у Львівському державному університеті внутрішніх справ МВС України відбулась міжнародна конференція «Кримінальний процесуальний кодекс України 2012 рік: кримінально-правові та процесуальні аспекти».

У ній взяли участь судді Судової палати у кримінальних справах Верховного Суду України Михайло Гриців, Єлизавета Ковтюк та Тетяна Таран.

Організаторами заходу виступили Координатор проектів ОБСЄ в Україні, Верховний Суд України, Львівський державний університет внутрішніх справ МВС України. Захід відбувався у рамках проекту Координатора проектів ОБСЄ в Україні «Сприяння здійсненню реформи кримінального правосуддя в Україні».

У ході конференції науковці і практики обговорили шляхи удосконалення національного кримінального законодавства з метою приведення його у відповідність до міжнародних стандартів, проаналізували актуальні теоретико-прикладні проблеми кримінального процесуального та матеріального права, узагальнивши досвід застосування нового Кримінального процесуального кодексу України, визначили методи та засоби подальшого удосконалення механізмів захисту прав людини в Україні.

Упродовж 2013 року Координатор проектів ОБСЄ в Україні спільно з Верховним Судом України реалізує проект «Сприяння здійсненню реформи кримінального правосуддя в Україні», метою якого є сприяння належній імплементації застосуванню гарантій справедливого судочинства у кримінальному правосудді.