flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України Руслан Кирилюк провів нараду за участю начальників територіальних управлінь та керівників самостійних структурних підрозділів ДСА України

15 жовтня 2013, 16:45

11 жовтня 2013 року Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк провів у Львові нараду за участю начальників територіальних управлінь та керівників самостійних структурних підрозділів ДСА України. Також у роботі наради брали участь голови судів загальної юрисдикції Львівщини, перший заступник Голови Володимир Півторак, заступники Голови ДСА України Зеновій Холоднюк та Віталій Положишник, керівники органів місцевої влади.
     У своєму вітальному слові заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Василь Бахмацький відзначив, що лише спільними зусиллями місцевих та судових органів влади можливо досягнути суттєвих результатів у забезпеченні діяльності судів.
    Перший заступник львівського міського голови Василь Косів наголосив, що проведення такої наради - це добра нагода для обговорення інноваційних підходів у судовому адмініструванні та їх подальшого запровадження.
     Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк подякував представникам органів місцевого самоврядування та очільникам судів Львівщини за співпрацю у питаннях забезпечення судів регіону, та зауважив: "якщо виконавча влада спільно з органами місцевого самоврядування розуміють потреби судової влади, - ми стаємо на шлях розвитку, який має європейські перспективи". 
   Учасники наради обговорили стан фінансового забезпечення місцевих загальних судів, їх комп‘ютеризації, інформаційно-нормативного забезпечення судової діяльності, а також будівництва, капітального ремонту та реконструкції приміщень судів. Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк відзначив під час наради, що обговорювані питання є надзвичайно актуальними та включені до пріоритетів діяльності ДСА України. Зокрема, пріоритетними на поточний рік визначено: збільшення видатків на оплату праці працівників апаратів судів; добудову 10 приміщень судів; будівництво суду за типовим проектом (модельне приміщення суду); розробку нової інструкції з діловодства суду для загальних та адміністративних судів; запровадження системи навчання для помічників судів та дистанційного навчання для працівників апаратів судів; удосконалення системи статистичної звітності; широке впровадження системи «Електронний суд»; встановлення інформаційних кіосків у судах; завершення впровадження систем відеоконференцзв’язку; спрощення і пришвидшення автоматизованої системи документообігу суду, модуль інформування сторін процесу шляхом відправлення смс-повідомлень; оптимізацію поштових витрат та інше. Руслан Кирилюк висловив впевненість, що перераховані напрямки діяльності до кінця цього року будуть виконані, а надалі завданням ДСА України є визначення наступних завдань та їх поступова реалізація.