flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

    Ухвалою Біляївського районного суду Одеської області  до свідків по кримінальному провадженню застосовано привід на накладено грошове стягнення за неявку у судове засідання  

08 травня 2018, 09:30

 

В провадженні Біляївського районного суду Одеської області перебуває кримінальне провадження № №12014160250000600 від 29.04.2014 року, відносно  громадянина А. у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України.

У судове засідання, свідки Ш. та К. які заявлені для виклику прокурором, не з'явилися без поважних причин, були сповіщені належним чином про час та місце слухання справи. До вказаних свідків вже неодноразово засотувався привід, однак він фактично не виконаний, оскільки відповідальні за це працівники поліції обмежились відібранням пояснень свідків про небажання та (або) неможливість прибути до зали судового засідання.

Згідно з ч.3 ст. 146 КПК України суд, встановивши, що особа не виконала покладений на неї процесуальний обов’язок без поважних причин, накладає на неї грошове стягнення.

Статтею 139 КПК України визначено, що якщо свідок, який був у встановленому порядку викликаний, не з’явився без поважних причин або не повідомив про причини свого неприбуття, на нього накладається грошове стягнення у розмірі від 0,5 до 2 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Таким чином, ухвалою Біляївського районного суду від 07.05.2018 року до свідка Ш., та свідка К, застосовано привід для забезпечення їх явки у судове засідання яке відбудеться в приміщенні Біляївського районного суду Одеської області. Крім того, за неявку до Біляївського районного суду Одеської області без поважних причин накладено грошове стягнення на свідків Ш. та К. у розмірі 0,5 прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 881,00 ( вісімсот вісімдесят одна) гривні 00 копійок.

        

 

Прес-служба Біляївського районного суду

Одеськоїобласті