flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалою Біляївського районного суду Одеської області продовжено строк тримання під вартою особі за обвинуваченням в умисному вбивстві    

27 квітня 2018, 09:18

 

У провадженні Біляївського районного суду Одеської області перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням громадянки К. у вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст. 115 КК України. 

В судовому засіданні від прокурора Іллічівської місцевої прокуратури Одеської області надійшло клопотання про продовження строку тримання під вартою обвинуваченої К. строком на 60 днів.

Перевіряючи обґрунтованість обвинувачення, суд виходить з практики Європейського суду з прав людини, а саме: рішення «Нечипорук і Йонкало проти України», п. 175; «Cebotari v. Moldova», п. 48; «Fox, Campbell and Hartley v. the UK», n. 32, яка вказує на те, що слова «обґрунтована підозра» означають наявність фактів чи інформації, котрі могли би переконати стороннього об'єктивного спостерігача, що особа, можливо, вчинила злочин, та в даному випадку вважає, що дані, які вказують на обґрунтоване обвинувачення, та навіть в сторонньої людини не можуть викликати розумних сумнівів, містяться в долучених в обґрунтування клопотання матеріалах.

Метою продовження дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обвинуваченій є забезпечення виконання покладених на обвинувачену процесуальних обов'язків, а також запобігання здійснити дії, передбачені ч. 1 ст. 177 КПК України, а саме, що обвинувачена може переховуватись від суду та вчиняти тиск на свідків та потерпілого у даному кримінальному провадженні.

На підставі вищевикладеного ухвалою Біляївського районного суду Одеської області від 25.04.2018 року, колегію суддів вирішено продовжити строк дії обраного обвинуваченій К. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 днів.

 

Прес-служба Біляївського районного суду

Одеськоїобласті