flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робота Херсонського міського суду Херсонської області відновлюється з 1 червня 2023 року

31 травня 2023, 16:44

За поданням Голови Верховного Суду Станіслава Кравченка 30 травня 2023 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення про відновлення роботи Херсонського міського суду Херсонської області з 1 червня 2023 року.

Крім того, з 1 червня 2023 року змінено територіальну підсудність судових справ Білозерського, Цюрупинського, Генічеського, Голопристранського, Новотроїцького районних судів Херсонської області (шляхом передачі справ Херсонському міському суду Херсонської області), Бериславського, Високопільського, Іванівського, Скадовського, Каланчацького, Чаплинського районних судів Херсонської області (шляхом передачі справ Великоолександрівському районному суду Херсонської області), Верхньорогачинського, Великолепетиського, Нижньосірогозького районних суддів, Новокаховського міського суду, Каховського міськрайонного суду, Горностаївського районного суду Херсонської області (шляхом передачі справ Нововоронцовському районному суду Херсонської області).

Датою початку процесуальної діяльності Херсонського апеляційного суду, Херсонського міського суду Херсонської області, Великоолександрівського, Нововоронцовського районних судів Херсонської області визначено 12 червня 2023 року.

Також було відтерміновано початок відновлення роботи Білозерського районного суду Херсонської області до 1 липня 2023 року.

Нагадаємо, що відповідно до ч. 7 ст. 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів»  у разі неможливості здійснення правосуддя судом з об’єктивних причин під час воєнного або надзвичайного стану, у зв’язку зі стихійним лихом, військовими діями, заходами щодо боротьби з тероризмом або іншими надзвичайними обставинами може бути змінено територіальну підсудність судових справ, що розглядаються в такому суді, за рішенням Вищої ради правосуддя, що ухвалюється за поданням Голови Верховного Суду, шляхом її передачі до суду, який найбільш територіально наближений до суду, який не може здійснювати правосуддя, або іншого визначеного суду.

З переліком судів, територіальну підсудність яких було змінено у зв’язку з неможливістю здійснювати правосуддя під час воєнного стану, та переліком судів, територіальну підсудність яких відновлено, можна ознайомитися за посиланням https://cutt.ly/O5rRYng.